Huawei va construi prima fabrică europeană. Ce ţară a ales pentru a produce echipamente 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei a ales Franţa pentru prima sa fabrică europeană FOTO Shutterstock
Huawei a ales Franţa pentru prima sa fabrică europeană FOTO Shutterstock

Huawei va construi prima sa fabrică europeană, în Franţa, a declarat joi Liang Hua, preşedintele companiei, care care se luptă, la nivel mondial, cu acuzaţiile SUA potrivit cărora Beijingul ar putea folosi echipamentul firmei pentru spionaj, anunţă Reuters, citat de Mediafax.

Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în prima fază, de înfiinţare a unităţii, care va crea 500 de locuri de muncă.

Europa a devenit pentru Huawei un teren de luptă major, în condiţiile în care neagă că echipamentul său reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.

„Acest site va furniza echipamente pentru întreaga piaţă europeană, nu doar Franţa”, a declarat Liang într-o conferinţă de presă.

Tehnologia 5G va antrena un salt imens în viteza şi capacitatea comunicaţiilor şi un vârf exponenţial în conexiunile între miliarde de dispozitive, de la frigidere inteligente până la maşini fără şofer.

Nu este clar dacă decizia lui Huawei a avut binecuvântarea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care a curtat investitorii străini, dar a şi avertizat despre intrarea companiilor din China în economia Uniunii Europene.

Liang a declarat că Huawei şi-a prezentat planul guvernului francez.Franţa este în stadii incipiente de extindere a reţelei sale 5G şi încă nu a selectat furnizori. Guvernul Macron a afirmat că, în principiu, ar favoriza Nokia sau Ericsson, dar că va avea o atitudine corectă faţă de Huawei.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri