Hidroelectrica a început emiterea facturilor pentru luna septembrie

0
Publicat:

Furnizorii de energie electrică Hidroelectrica au început să emită începând cu data de 28 octombrie facturile aferente lunii septembrie. În acest fel, compania ajunge la zi cu procesul de emitere a facturilor.

logo Hidroelectrica
Hidroelectrica a început emiterea facturilor Foto: Inquam Photos

Până la acest moment, compania care se ocupă de furnizarea energiei electrice se afla într-o situație delicată. Extrem de mulți clienți au primit cu întârziere facturile aferente consumului de energie, iar după luni întregi în care acestea au fost emise cu întârziere, clienții au ajuns în sfârșit la zi.

Pentru cei mai mulți clienți, perioada de facturare este 28 august – 30 septembrie, iar data scadentă a facturii este 12 decembrie.

Facturile Hidroelectrica pe luna septembrie 2023 vor începe să fie emise din noaptea de vineri spre sâmbătă şi vor ajunge la clienţii companiei. În plus, toţi clienţii care spun că nu au primit factura la zi sau ultimele 2-3 facturi trebuie să ştie că acestea vor fi emise şi vor ajunge la ei. Specialiștii Hidroelectrica lucrează la rezolvarea cauzelor care au produs aceste întârzieri”, a precizat consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, vineri.

Întârzierile în emiterea facturilor Hidroelectrica au început să apară anul trecut, mai ales în toamnă. Mulți clienți au primit în octombrie facturi pentru consumul din iunie, apoi au așteptat până la finele lui februarie sau chiar până la începutul lui martie pentru facturile pentru luna iulie. Potrivit Hidroelectrica, întârzierile au fost generate de implementarea de către companie a unui nou soft de gestiune a clienților. Iar în toamna anului trecut au avut loc și mai multe modificări legislative care au avut impact asupra modalității de calcul a energiei livrate clienților.

Facturile încă nu se pot achita prin intermediul aplicației iHidro

Compania Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a lansat luni 2 octombrie aplicația de mobil pentru cei 500 de mii clienți ai săi. Aplicația se numește iHidro, și era disponibilă în atât în App Store, cât și în Google Play.

Cu toate acestea, aplicația permite doar vizualizarea facturilor, nu și plata lor, funcție care va fi adăugată ulterior.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite