Ce se întâmplă cu facturile Hidroelectrica. ANRE a demarat controale la furnizorul de curent cu cel mai mic preț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidroelectrica face obiectul unor controale efectuate de ANRE din cauza neemiterii facturilor către consumatori în ultimele luni, deși oficialii companiei au dat asigurări că vor revolva situația.

Perete al unei clădiri pe care scrie Hidroelectrica
Hidroelectrica face obiectul unor controale efectuate de ANRE din cauza neemiterii facturilor

Luată cu asalt de sute de mii de consumatori casnici din cauza scumpirilor anunțate la energia electrică, Hidroelectrica întâmpină dificultăți în emiterea facturilor, o mare parte dintre acestea nemaifiind emise din luna octombrie.

Deși oficiali ai companiei anunțaseră că facturile vor fi emise la începutul lunii februarie, unii clienți au declarat pentru „Adevărul” că acesta nu au fost îâncă emise.

„sunt client din noiembrie anul trecut și bu am mai primit nicio factură. Am cunoștințe care nu au primit facturi din luna iulie 2022”, a precizat sursa citată.

Hidroelectrica anunța în ianuarie 2023 că va trimite clienților săi facturile la începutul lunii februarie, conform reprezentanților companiei. Compania a implementat un nou sistem informatic de facturare, iar reprezentanții companiei lucrează inclusiv la o aplicație mobilă, astfel încât clienții să își trimită indexul și să facă plățile mai ușor.

„Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut – deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat Bogdan Badea, președinte Hidroelectrica.

Formular rate Hidroelectrica pentru client casnic

Formular rate Hidroelectrica pentru client business

Plata va putea fi eșalonată în cel mult 6 rate lunare de valori egale, iar în perioada eșalonării trebuie achitate facturile curente, împreună cu ratele eșalonate.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are cea mai mare creștere de pe piața de furnizare a energiei electrice în ultimul an. În acest moment este pe a patra poziție în topul furnizorilor la nivel național.

Controale ale ANRE la Hidroelectrica

Hidroelectrica a fost verificată de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, după ce compania de stat a întâtziat mai multe luni emiterea facturilor pentru clienți.

Informaţia a fost confirmată de repezentanţii companiei, potrivit economedia.ro.

Hidroelectrica a intrat recent pe piaţa de furnizare de energie electrică, oferind cele mai mici prețuri de pe piață. Din acest motiv, numărul de clienți atrași a fost impresionant.

Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la circa 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 la acest moment. În plus, în ultimele luni au avut loc schimbări dese la lege privind facturarea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite