Haos la depunerea Declaraţiei Unice exclusiv online. Spaţiul Privat Virtual este indisponibil de câteva zile, iar call-center-ul ANAF este asaltat

0
0
Site ANAF FOTO Adevarul

Serverele ANAF îi pun beţe în roate Fiscului, care i-a obligat din acest an pe contribuabili să depună exclusiv online Declaraţia Unică. Deşi mai este circa o săptămână până la termenul-limită de depunere, Spaţiul Privat Virtual nu funcţionează de câteva zile. De asemenea, Fiscul susţine că se confruntă cu un flux mare de apeluri telefonice.

„Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual cu username si parolă este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”, este mesajul afişat pe pagina de internet a ANAF, de câteva zile. De asemenea, la accesare, site-ul ANAF afişează de câteva zile erori sau este indisponibil, de câteva ori pe zi.

Din când în când, site-ul afişează şi următorul mesaj: „O parte din serviciile de pe portalul ANAF nu sunt momentan funcţionale. Depunem eforturi pentru repunerea lor în funcţiune”.

Astfel, contribuabilii care sunt obligaţi să îşi depună exclusiv online Declaraţia Unică sunt împiedicaţi să facă acest lucru.

Mai mult, ANAF anunţă că operatorii Call Center sunt atât de ocupaţi încât contribuabilii trebuie să insiste să sune, pentru a fi preluaţi. „Având în vedere fluxul mare de apeluri telefonice primite prin intermediul Call Center-ului, avem rugămintea ca în situaţia în care linia este ocupată să reveniţi cu un apel telefonic. Vă asigurăm că facem toate eforturile pentru a prelua apelurile dumneavoastră”, arată Fiscul, într-un mesaj pe Facebook.

Şi consultanţii fiscali se plâng că Fiscul le dă bătăi de cap. „Serverul ANAF e în comă, contribuabilii în moarte clinică, iar contabilii bătuţi de soartă”, scrie consultantul Valentina Saygo pe blogul său.

Declaraţia Unică trebuie completată şi depusă până pe 15 martie de persoanele fizice rezidente în România ce au realizat venituri extrasalariale în anul 2018 sau cei care estimează că vor realiza venituri extrasalariale şi în acest an.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite