Guvernul strânge legăturile cu investitorii arabi. Memorandum pentru Portul Constanţa cu o companie deţinută de emiratul Dubai

0
0

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, duminică seară, un memorandum de înţelegere cu compania DP World, deţinută de emiratul Dubai, prin care Guvernul „deschide calea pentru o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în ţara noastră”.

La eveniment au fost prezenţi sultanul Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi preşedinte al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai, dar şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

„Vizita delegaţiei EAU în România şi semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în ţara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Compania DP WORLD, deţinută de emiratul Dubai, este unul dintre marii operatori portuari din Constanţa.

La începutul lunii februarie 2019, a avut loc semnarea prelungirii cu 30 de ani a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea de către DP World a Terminalului de containere din Portul Constanţa.

În urma investiţiei realizate până acum de compania DP World au intrat în economia românească aproape 200 de milioane de dolari, potrivit Guvernului. Prelungirea acordului pe termen lung înseamnă dezvoltarea unor noi investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari şi intrarea în economia românească a peste 230 de milioane de dolari, mai susţine Executivul.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite