Descoperirea surprinzătoare a ANAF la o inspecţie în Portul Constanţa: 460.000 de litri de must urmau să fie trimişi în Spania

0
0

Fiscul a făcut o descoperire surprinzătoare la o inspecţie fiscală în Portul Constanţa, găsing 460.000 de litri de „must din recolta anului 2018” care urma să fie livrat în Spania.

În cadrul operaţiunii Tomis, în perioada 25.01 - 3.02.2019, inspectorii ANAF au verificat 1.194 contribuabili beneficiari ai importurilor/achiziţiilor intracomunitare, atât la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, cât şi la Biroul Vamal Constanţa. Pentru 65 dintre aceştia a fost dispusă măsura sigilării/înştiinţării, iar pentru 52 dintre contribuabili marfa a fost efectiv sigilată, până la prezentarea documentelor justificative necesare clarificării stării de fapt fiscale.

Un caz deosebit a fost descoperit în data de 29.01.2019, când inspectorii ANAF au identificat, în rampa de export a Portului Constanţa Sud Agigea, o cantitate de circa 460.000 de litri de produs viniviticol cu denumirea „must din recolta anului 2018”, în vederea unor livrări intracomunitare către o societate din Spania.

A fost solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea prelevării unor probe din produsul viticol care face obiectul investigaţiei. Verificările în acest caz continuă, în vederea clarificării provenienţei produsului viticol, a naturii produsului, a stării de fapt fiscale, precum şi pentru stabilirea obligaţiilor fiscale corespunzătoare.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri