Guvernul s-a răzgândit. Romgaz trebuie să distribuie mai mulţi bani drept dividende suplimentare

0
0
romgaz

Romgaz va distribui o sumă mai mare drept dividende suplimentare, în acest an, după ce statul, avid după bani pentru a acoperi gaura de la buget, a cerut majorarea sumei cerute iniţial.

Acum o săptămână, Romgaz a fost prima companie de stat care a anunţat că statul cere repartizarea de dividende suplimentare. Atunci, Guvernul ar fi cerut distribuirea a 501 milioane de lei, din care circa 350 de milioane de lei ar fi mers către stat.

Acum, într-o precizare, companie susţine că statul cere repartizarea a 716 milioane de lei sub formă de dividende suplimentare. Din aceştia, circa 501 milioane de lei vor merge către Guvern, care deţin 70% din capitalul social al companiei.

Anunţul companiei, publicat pe Bursa de Valori Bucureşti:

„Solicitare din partea Ministerului Energiei în numele Statului Român, în calitate de acţionar majoritar al SNGN Romgaz SA privind completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor:

- repartizarea sumei de 716.885.664 RON sub formă de dividende suplimentare, în temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii;

- aprobarea dividendului suplimentar pe acţiune în valoare de 1,86 RON, dividendele suplimentare brute urmând a fi repartizate din rezervele societăţii, reprezentând surse proprii de finanţare”.

Între timp, trei alte companii cu acţionariat majoritar de stat au anunţat că le-au fost solicitate dividende suplimentare: Nuclearelectrica, Transgaz şi Transelectrica.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri