Guvernul renunţă deocamdată la taxa de solidaritate. Tudose: Simulările nu au ieşit foarte fericite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va renunţa deocamdată la taxa de solidaritate, a anunţat premierul Mihai Tudose, care a precizat că au fost făcute simulări care „nu au ieşit foarte fericite”.

Iniţial, întrebat ce se va întâmpla cu taxa de solidaritate, Tudose a răspuns: „Acolo simulările nu s-au încheiat”.

Ulterior a revenit şi a spus că nu va fi introdusă această taxă. „Nu, nicio altă taxă, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdată, fiindcă şi acolo simulările înţeleg că nu au ieşit foarte fericite. Şi atunci facem ca pe vechiul principiu: decât să omor un nevinovat, mai bine mă abţin”, a declarat Mihai Tudose pentru un post de televiziune, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) consideră că măsura nu ar fi avut impactul scontat, un astfel de impozit nefăcând decât să introducă distorsiuni în managementul fiscal la nivelul persoanelor fizice. „Între efecte ne putem aştepta inclusiv la migrarea contribuabililor către ţări cu sisteme fiscale mai favorabile”, susţinea AmCham.

Noul program de guvernare arăta că Guvernul are intenţia să introducă o contribuţie de solidaritate începând cu 1 ianuarie 2018. Potrivit declaraţiilor oficialilor, urmau să fie impozitaţi în plus cei care au venituri ce depăşesc zece salarii minime pe economie (14.500 lei). Nivelul taxei nu a fost însă menţionat. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite