Guvernul pregăteşte prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă. Până când pot fi folosite cele emise în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vouchere iasi sursa foto ziarul de iasi

Guvernul pregăteşte o nouă prelungire a valabilităţii voucherelor de vacanţă emise anul trecut, din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, scrie profit.ro.

Guvernul pregăteşte prelungirea până la 31 decembrie 2021 a valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în 2019, ca urmare a menţinerii situaţiei de pandemie, scrie profit.ro. De asemenea, voucherele de vacanţă emise în 2020 şi 2021 vor avea o valabilitate de 2 ani.  

În luna martie, după cum a anunţat Profit.ro, Executivul a decis ca perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă emise în perioada martie – decembrie 2019 să fie prelungită până la 31 mai 2021, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19. 

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea valabilităţii vocherelor emise în perioada martie 2019 - decembrie 2019, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2021.

Conform ordonanţei pregătite, instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, vor acorda şi anul viitor, în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021, vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. Voucherele de vacanţă aferente anului 2021 vor fi emise doar pe suport electronic. 

Totodată, termenul de valabilitate al voucherelor de vacanţă emise în anii 2020 şi 2021 va fi de 2 ani de la data emiterii, prevede ordonanţa pregătită.  În acelaşi timp, noul act normativ va institui interdicţia expresă de rambursare în numerar a serviciilor turistice achiziţionate cu vouchere şi neexecutate.

Stamule: Pregătim şi alte ajutoare pentru domeniul HoReCa

Tănase Stamule, consilierul premierului pe probleme economice, a declarat marţi că Executivul pregăteşte şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industria HoReCa.

„Avem această schemă de granturi şi de ajutor de investiţie de la Ministerul Economiei de 1,5 miliarde de euro, adică 7 miliarde lei care intră în economie din fonduri europene. Pregătim şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat pentru industria HoReCa, tocmai pe bugetul de anul viitor. Acest sector va mai fi încă o perioadă afectat din motive de pandemie", a susţinut consilierul premierului.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite