Guvernul merge în CSAT pentru informatizarea Fiscului. Orban: Suntem în epoca de piatră. Vom face achiziţii directe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu pentru HotNews, că Guvernul va face achiziţii directe prin CSAT pentru ANAF, dacă instituţia acceptă propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale.

„Ministrul Finanţelor a anunţat că va înainta în CSAT o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale. Asta ne permite să finalizăm procedurile de licitaţie pe digitalizarea ANAF. Toţi comercianţii şi toţi furnizorii de servicii şi-au luat case de marcat fiscale cu transmiterea datelor online şi ANAF-ul nu a făcut procedura pentru achiziţionarea serverelor necesare pentru operaţionalizarea sistemului, deşi e în interesul fundamental, în primul rând al ANAF-ului, de a îmbunătăţi colectarea ca urmare a datelor pe care le primesc prin intermediul acestor case de marcat”, a afirmat Ludovic Orban, pentru HotNews.

Premierul a mai adăugat că, dacă CSAT acceptă iniţiativa ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranţei naţionale, atunci ANAF va putea face achiziţii directe.

„Guvernele dinaintea noastră au achiziţionat softuri la preţuri extrem de mari şi fără codul sursă. Noi vrem să simplificăm această procedură de achiziţie şi să o finalizăm cât mai rapid, să nu ne mai poată pune beţe în roate unii şi alţii pe această procedură Obiectivul nostru este să asigurăm informatizarea ANAF într-un termen cât mai scurt. Dacă CSAT acceptă iniţiativa, ANAF poate face achiziţie directă sau face o procedură competitivă simplificată”, a mai precizat premierul.

Ludovic Orban a menţionat de asemenea că „noi suntem în epoca de piatră legat de informatizare”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite