Cîţu: Evaziunea fiscală e o problemă de securitate naţională. Câte controale va face Fiscul în 2020 la firmele mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat vineri că evaziunea este o problemă de securitate naţională, motiv pentru care va cere CSAT să aprobe strategia de informatizare a ANAF şi MFP.

„A venit momentul. Din punctul meu de vedere evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate naţională. Chiar la început de an voi introduce în CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF şi MFP ca obiectiv de importanţă naţională.

Concomitent voi face toate demersurile ca începând din acest an ANAF să efectueze cel mult un control compex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor. (Excepţie fac cazurile de flagrant/sesizări)”, a scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu două săptămâni Ministerul Finanţelor are în vedere optimizarea şi simplificarea serviciilor aferente obligaţiilor fiscale, nefiscale şi plăţii taxelor, prin:

Modernizarea portalului ANAF şi a Spaţiului Privat Virtual (SPV)

Extinderea gamei de servicii oferite în sistemul electronic prin SVP

Extinderea disponibilităţilor serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea variantelor portalului ANAF adaptate la dispozitive de tip smartphone şi tabletă

Dezvoltarea unor aplicaţii pentru platformele Android şi iOS pentru accesarea serviciilor furnizate prin SPV.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor anunţa că are în vedere optimizarea şi simplificarea serviciului de eliberare a documentelor, prin:

- Modernizarea platformei de arhivare elecronică

- Îmbunătăţirea comunicării interinstituţionale pentru schimbul automat de date între sisteme informatice ale Ministerului Finanţelor Publice şi ale altor instituţii

- Cu ajutorul unui cod de bare contribuabilul va putea urmări stadiul documentului depus şi va primi răspunsul în format electronic prin SPV.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite