Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru primării şi consilii judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Guvernul a alocat peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale, a anunţat, miercuri, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, a precizat ministrul.

„Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate astăzi de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării.  

„Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi asigură finanţarea necesară pentru copii”, a declarat ministrul Cseke Attila.  

Acesta anunţă că 2.756 de administraţii locale din România au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.  

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul. 

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 oraşe - 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.  

Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.  

„Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale”, a mai declarat ministrul.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite