Greva continuă la Complexul Energetic Oltenia: Angajaţii protestează împotriva mutării sediului companiei la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi, un grup de 15 persoane, lideri de sindicat şi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au decis să protesteze în faţa companiei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de mutarea sediului companiei la Bucureşti FOTO: Adevărul
Marţi, un grup de 15 persoane, lideri de sindicat şi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au decis să protesteze în faţa companiei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de mutarea sediului companiei la Bucureşti FOTO: Adevărul

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor continua protestele până când reprezentanţii Ministerului Energiei vor renunţa la mutarea sediului social al companiei la Bucureşti.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a deplasat, în noaptea de joi spre vineri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, din Târgu-Jiu, unde 20 persoane se află în greva foamei, informează Mediafax.

Grigorescu a purtat negocieri timp de aproximativ patru ore cu protestatarii, însă nu i-a convins să renunţe la acţiune.

„A fost o noapte foarte lungă. (...) Trebuie să găsim o soluţie consensuală, cu care toate părţile să fie de acord. Am discutat cu conducerea companiei şi vor continua discuţiile cu persoanele care protestează pentru a identifica împreună un parcurs care să rezolve situaţia. Este extrem de important să fim cu toţii solidari, pentru că situaţia de la Oltenia nu este deloc una simplă”, a declarat, după negocieri, ministrul.

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului „Mine Energie” Oltenia, a anunţat că oamenii nu vor renunţa la protest.

„De fapt, ministrul nu a ştiut ce să răspundă. Nu a putut să aducă nici la ora actuală niciun argument pentru mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia. Ne face încă o dată să credem că în spatele acestei acţiuni se ascund interese mult mai mari, care, am putea spune, depăşesc nivelul Ministerului Energiei. Vom protesta cât va fi nevoie”, a afirmat Gabriel Căldăruşe.

CE Oltenia oferă şase salarii compensatorii angajaţilor care vor să plece din companie

Compania  propune o schemă de plecări voluntare, conform căreia angajaţii care decid să părăsească societatea vor primi şase salarii compensatorii, a anunţat, vineri, pentru Agerpres, reprezentanţii Ministerului Energiei.

Totodată, compania a anunţat că informaţiile vehiculate în presa locală, legată de cei 3.000 de angajaţi ce ar urma să fie disponibilizaţi în 2016, nu sunt adevărate.

Marţi, un grup de 15 persoane, lideri de sindicat şi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au decis să protesteze în faţa companiei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de mutarea sediului companiei la Bucureşti. Atunci, preşedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia, Gabriel Căldăruşe, liderul de sindicat la "Minerul Energia" Rovinari, Gheorghe Peptan şi Ion Ciopănoiu, de la sindicatul Carierei Tismana au intrat în greva foamei. De asemenea, în greva foamei a intrat si un avocat, Gheorghe Pecingină.

Treptat, numărul protestatarilor a ajuns la 20.

„Motivele sunt mai multe. Toate privesc viitorul salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Modul abuziv în care s-a tăiat inclusiv acel spor de noapte. Deja a venit data de 15 şi nu ne-a fost prezentat acel program de eficientizare. Nu vom fi de acord sub nicio formă cu restructurări de personal, cu excepţia celor care doresc să plece voluntar sau care vor îndeplini condiţiile de pensionare. Mutarea sediului ne nemulţumeşte. Tot ceea ce va însemna restructurare, dorinţa unora de a distruge această companie va fi mult mai uşor de materializat din Bucureşti. Va fi mult mai uşor cu oameni care nu fac decât mercenariat să se ia decizii în defavoarea salariaţilor. Peste 80% din activitatea acestui complex se desfăşoară pe suprafaţa acestui judeţ”, declara Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului „Mine Energie” Oltenia.

Totodată, aproximativ trei mii de persoane au participat, miercuri, la un miting organizat de filiala PNL Gorj, în centrul oraşului Târgu-Jiu, împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite