Gigantul bancar Citigroup, aproape de o amendă de 7 miliarde de dolari în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul financiar Citigroup este aproape de o înţelegere amiabilă cu autorităţile americane, în valoare de 7 miliarde de dolari, pentru a stinge investigaţiile lansate în privinţa vânzării de obligaţiuni ipotecare înainte de criză, scrie Bloomberg.

Mai exact, banca va plăti 4 miliarde de dolari Departamentului Justiţiei, o sumă de 300 de milioane de dolari se va duce către procuratura generală, iar 200 de milioane de dolari către FDIC, instituţia care garantează depozitele bancare din SUA. O altă sume, de 2,5 miliarde de dolari va ajunge la consumatori, potrivit unei surse.

Citigroup este a treia bancă americană după mărime, dar nu este prima sancţionată pentru practicile sale. JPMorgan a agreat în luna noiembrie plata a 13 miliarde de dolari pentru a rezolva o serie de investigaţii similare. De asemenea, autorităţile judiciare au cerut 17 miliarde de dolari şi de la Bank of America, însă momentan nu s-a ajuns la nicio concluzie.

În fine şi de la gigantul francez BNP Paribas s-au cerut 16 miliarde de dolari pentur violarea embargourilor cu Sudan, Cuba şi Iran, dar în final a reuşit să ajungă la o înţelegere amiabilă pentru plata a 9 miliarde de dolari. 

Şi banca elveţiană Credit Suisse a plătit 2,6 miliarde de dolari pentru că a ajutat bogătani americani să evite plata taxelor.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite