Furtună în Ministerul Finanţelor: 182 de funcţionari rămân fără posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mult de 20 de şefi din minister vor pleca acasă
Mai mult de 20 de şefi din minister vor pleca acasă

Organigrama Ministerului Finanţelor a fost redusă cu 182 de posturi, din care cel puţin 22 sunt de conducere, şapte direcţii au fost desfiinţate, iar aparatul de lucru al ANAF a fost diminuat cu 150 de posturi, acestea fiind preluate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.

În acelaşi timp, a fost înfiinţată Unitatea de evaluare a investiţiilor publice, structură care va evalua eficienţa alocării resurselor financiare pentru investiţii publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat.

Modificările au fost operate prin hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Într-un comunicat al Executivului se arată că una dintre principalele schimbări constă în reducerea numărului maxim de posturi al aparatului propriu al Ministerului Finanţelor cu 182 de posturi (reprezentând 10% din numărul total de posturi al aparatului propriu), ceea ce conduce la reducerea a minim 22 de posturi de conducere.

Totodată, 150 de posturi disponibilizate de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor fi preluate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite