Frizeriile şi saloanele de coafură se deschid la 15 mai. Ce alte servicii vor fi disponibile populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
frizerie

O serie de afaceri, printre care frizeriile şi saloanele de coafură, se vor deschide începând cu data de 15 mai, când se va ridica situaţia de urgenţă, după cum a anunţat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului, că 14 mai va fi ultima zi a stării de urgenţă declanşate din 16 martie, iar din 15 mai se va institui stare de alertă.

Şeful statului a a nunţat că măsurile restrictive vor fi ridicate treptat, din 15 mai cetăţenii putându-se deplasa în interiorul localităţii.

Principalele măsuri, anunţate de preşedinte:

Primele măsuri le vom lua din 15 mai, iar următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul luni iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie şi aşa mai departe.

Din 15 mai vom avea de exemplu la dispoziţie iarăşi saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie şi aşa mai departe.

Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomotologice, muzeele. Dar toate în condiţii speciale de distanţare socială, de igienă.

Toată lumea va purta mască în spaţii publice închise când se deplasează cu transportul public în comun.

Oamenii se pot deplasa în afara localităţii doar dacă sunt în interes de serviciu sau au probleme medicale

Măsurile de relaxare nu se vor aplica în localităţile aflate în carantină, decât atunci când experţii vor constata diminuarea pericolului.

Despre toate acestea va oferi detalii premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă care va avea loc la ora 20,00.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite