Foxconn oferă 5,3 miliarde de dolari pentru preluarea Sharp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foxconn oferă mai mulţi bani pentru Sharp, precum şi disponibilitatea de a suporta integral datoriile acesteia FOTO badische-zeitung.de/
Foxconn oferă mai mulţi bani pentru Sharp, precum şi disponibilitatea de a suporta integral datoriile acesteia FOTO badische-zeitung.de/

Foxconn, companie taiwaneză care asamblează majoritatea iPhone-urilor, a oferit circa 625 miliarde yeni (5,3 miliarde dolari) pentru preluarea producătorului japonez de electronice Sharp, care se confruntă cu probleme financiare, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Sharp, care a fost salvată de bănci în mai multe rânduri, va analiza şi o ofertă concurentă venită din partea companiei japoneze Innovation Network, un fond de investiţii susţinut de guvernul Japoniei.

Publicaţia japoneză Nikkei a relatat în această săptămână că fondul Innovation Network analizează avansarea unei oferte de 300 de miliarde de yeni.

Nu este clar dacă oferta va cere principalilor creditori ai Sharp să schimbe o parte din datorii în acţiuni ale companiei.

Oficiali japonezi şi-au exprimat îngrijorarea în a permite ca Sharp să ajungă în proprietate străină, referindu-se la tehnologia companiei în domeniul ecranelor.

Innovation Network deţine deja o participaţie de control la Japan Display, un alt mare producător de ecrane.

Oficialii au spus că cei doi producători japonezi de ecrane deţin împreună know-how pentru tehnologia necesară ecranelor de generaţie viitoare şi pentru producţia de masă.

„Tehnologia japoneză deţine o poziţie de lider la nivel mondial şi vrem să o ajutăm să devină mai competitivă“, a declarat în această săptămână ministrul japonez al Industriei, Motoo Hayashi.

Foxconn oferă mai mulţi bani pentru Sharp, precum şi disponibilitatea de a suporta integral datoriile acesteia, au spus sursele.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite