FOTO VIDEO Cum arată cel mai mare parc fotovoltaic din lume. Google este printre proprietari, iar constructorul a fost Bechtel

0
0
Centrala solară permite evitarea aruncării în atmosferă a 400.000 de tone de dioxid de carbon  FOTO Brightsource Energy
Centrala solară permite evitarea aruncării în atmosferă a 400.000 de tone de dioxid de carbon  FOTO Brightsource Energy

Cel mai mare parc fotovoltaic din lume a fost inaugurat la graniţa dintre statele americane California şi Nevada. Acesta este compus din peste 350.000 de oglinzi de mărime unei uşi de garaj, are o capacitate instalată de 392 MW şi produce destulă energie electrică pentru a alimenta 140.000 de locuinţe.

Centrala solară Ivanpah este deţinută de către Google, NRG Energy şi BrightSource Energy, investiţia iniţială ridicându-se la 300 de milioane de dolari. 

Proiectul a primit o garanţie de stat de 1,6 miliarde de dolari, scrie New York Times.

Acesta nu este un proiect bazat pe panouri solare: cele 350.000 de oglinzi sunt ghidate de către un computer astfel încât să concentreze toată lumina solară către un turn înalt de 139 de metri, unde apa este transformată în abur, astfel încât să învârtă o serie de turbine. 

Prin energia produsă astfel se evită emiterea în atmosferă a 400.000 de tone metrice de dioxid de carbon şi este egal cu eliminarea a 72.000 de autoturisme de pe străzi. 

Gigantul Bechtel este constructorul parcului. 

ivanpah
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite