Ford anunță concedieri la fabricile din Europa

0
Publicat:

Producătorul auto Ford a anunțat că va face concedieri masive la fabricile sale din Europa, scrie Reuters, precizând că măsurile fac parte dintr-un program mai amplu de restructurare.

Fabrica Ford
Producătorul auto Ford a anunțat că va face concedieri masive la fabricile sale din Europa

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania şi Marea Britanie, a declarat marţi, pentru Reuters, şeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania.

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, a declarat şeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka.

Gruschka a adăugat că se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie.

Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Ford şi-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desfiinţarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din ţară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producţia de vehicule electrice (EV), care necesită mai puţin personal.

Ford a declarat săptămâna trecută că intenţionează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare.

Pe de altă parte, în urmă cu aproape două săptămâni, Ford Europa anunța că va lansa marţi producţia de serie a unui vehicul electric (EV) la fabrica sa din Koln, Germania, transmite DPA.

Lansarea fusese planificată pentru septembrie 2023, dar a fost amânată pentru a fi implementate noile standarde pentru baterii.

Ford produce maşini în Koln din 1930, aici fiind fabricat celebrul model Ford Fiesta. Însă, anul trecut, s-a renunţat la producţia Fiesta, pe fondul pregătirilor pentru un model electric.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite