Florin Cîţu: Sunt îngrijorat. Rata inflaţiei s-ar putea să depăşească 10% în martie. Nu văd, cu măsurile de astăzi, cum ajungem rapid la o revenire a economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat că este îngrijorat cu privire la situaţia economică actuală şi că aşteaptă măsuri. Liderul liberal a mai completat că îngrijorările se datorează faptului că nu vede cum, cu măsurile de astăzi, se va putea ajunge rapid la o revenire a economiei.

„Sunt îngrijorat că avem preţuri mari şi rata inflaţiei s-ar putea să depăţească 10%”, a spus liderul liberalilor, explicând că în cazul în care rata inflaţiei, aceasta va scădea foarte greu. „Dacă depăşeşte 10% în martie, va fi foarte greu şi costuri foarte mari, forte greu vom aduce inflaţia în jos. Şomajul este în creştere, economia în scădere, rapid, deficitul este în pericol, deci sunt îngrijorat şi aştept măsuri”, a mai explicat Cîţu. 

Florin Cîţu a atras atenţia asupra efectului măsurilor din prezent cu privire la o revenire rapidă a economiei. „Azi sunt îngrijorat pentru că nu văd, cu măsurile de astăzi, cum ajungem rapid la o revenire a economiei”. Liderul PNL a completat că aici nu este vorba doar de Guvern, ci de toate instituţiile statului. „Nu sunt nemulţumiri, nu vreau să atac pe nimeni, sunt îngrijorări”, a mai adăugat fostul premier. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite