Florin Cîţu: Revenirea în V a economiei - o certitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă că revenirea în V a economiei este o certitudine, iar datele Institutului Naţional de Statistică şi ale Biroului European de Statistică (Eurostat) confirmă acest lucru.

„Revenirea în V a economiei - o certitudine. Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru.  Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi. În perioada de criză am reuşit această performanţă pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanţe (după 7 luni 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) şi am crescut masiv investiţiile (record după 8 luni – 24,7 miliarde lei). Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi respobnsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor afirmă că, după 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creştere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6,6 miliarde lei cheltuieli directe) şi scăderea veniturilor bugetare, Guvernul a reuşit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale, ceea ce reprezintă economie de aproape 100 milioane euro.

„Vom face totul, ca şi până acum, ca economia României să fie cât mai puţin afectată de cea mai mare criză economică globală din ultima sută de ani. Promises made, promises kept”, a conchis Cîţu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite