Finanţele schimbă contabilitatea firmelor cu doar 10 zile înainte de termenul de raportare

0
0
declaratie fiscala calculator

Ministerul Finanţelor a pus joi în dezbatere publică, cu doar câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, un proiect de act normativ care schimbă regulile contabile pentru majoritatea firmelor active din ţara noastră. Modificările sunt făcute cu numai 10 zile înainte de termenul la care companile trebuie să facă raportarea.

„Se propune ca sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2019 să se aplice operatorilor economici care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei”, se arată în reperatul de aprobare al proiectului de act normativ, supus joi dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Proiectul de ordin este structurat astfel încât să rezulte care este conţinutul de informaţii al formularelor de raportare contabilă la data de 30 iunie 2019 întocmite de entităţi în funcţie de reglementările contabile aplicabile.

„Menţionăm că pentru indicatorii din raportările contabile la 30 iunie nu se aplică unele reguli contabile, cum sunt inventarierea obligatorie şi evaluarea tuturor elementelor bilanţiere, iar nivelul de detaliere a informaţiilor prezentate este mai redus, prin comparaţie cu situaţiile financiare anuale”, se arată în documentul citat.  

Întrucât datele cuprinse în raportările contabile la 30 iunie sunt destinate, în principal, instituţiilor statului, informaţiile propuse a se raporta conform prezentului proiect de ordin au fost stabilite în urma consultării instituţiilor care utilizează baza de date a Ministerului Finanţelor Publice. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite