Fiecare străin care a vizitat România în acest an a cheltuit, în medie, 600 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape două treimi din străinii care vin în România sunt aici pentru afaceri
Aproape două treimi din străinii care vin în România sunt aici pentru afaceri

Hotelurile şi pensiunile turistice au găzduit în primul semestru 840.000 de turişti străini, care au cheltuit în total 2,2 miliarde de lei, astfel că, în medie, fiecare străin a cheltuit în ţara noastră 2.619 lei, adică aproape 600 de euro, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Aproape două treimi dintre străini, respectiv 62,1% din total, vin în România pentru afaceri, conferinţe sau târguri, iar jumătate dintre cheltuielile efectuate destinate cazării.

„Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (62,1% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 69,4% din total. Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (37,9% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 30,6% din total“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Călătoriile în scop personal se referă la vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Pe segmentul de afaceri, turiştii preferă în special cazarea cu mic dejun inclus, în proporţie de 92,8% din totalul cheltuielilor pentru cazare.

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12%, din care alimentele au avut o pondere de 34,9%, iar cadourile şi suvenirurile de 33,6%.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au reprezentat 54,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cele pentru accesul în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au fost de 64,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România în prima jumătate a anului, 41% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 33,5% şi l-au organizat singuri.

Principalul mijloc de transport utilizat de către aceştia a fost avionul, în cazul a 77,4% din numărul total de turişti, urmat de autoturismele proprii (13,2%) autocare şi autobuze (7,2%), trenuri, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete (2,2%).

Mai puteţi citi: 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite