Facebook îşi va plăti impozitele pe profit în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook face obiectul unei controverse în Marea Britanie, după ce a dezvăluit că a plătit un impozit pe profit de doar 4.327 de lire sterline în 2014 în această ţară  FOTO: AP
Facebook face obiectul unei controverse în Marea Britanie, după ce a dezvăluit că a plătit un impozit pe profit de doar 4.327 de lire sterline în 2014 în această ţară  FOTO: AP

Facebook îşi va plăti impozitele pe profitul realizat în Marea Britanie. Reţeaua de socializare a luat această decizie în urma polemicii legate de politica sa de contabilitate, notează Agerpres.

Facebook ar putea plăti taxe în valoare de milioane de lire sterline în Marea Britanie după aprobarea unor modificări fundamentale ale structurii sale corporative în Europa.

Începând cu luna aprilie, cea mai mare reţea socială din lume îşi va schimba politica de contabilitate, astfel că veniturile generate din cele mai mari agenţii de publicitate care afişează conţinut pe Facebook vor fi dirijate prin Marea Britanie, mai degrabă decât prin Irlanda. Se estimează că această schimbare va genera profituri impozitabile mai mari în Marea Britanie. Această decizie face parte din planul companiei americane de a atenua criticile de evaziune fiscală îndreptate împotriva Facebook, scrie publicaţia britanică „The Guardian”.

„Luni vom începe să notificăm marii clienţi din Marea Britanie că, de la începutul lunii aprilie, vor primi facturile de la Facebook din Marea Britanie şi nu de la Facebook Irlanda”, au precizat vineri reprezentanţii companiei, într-un comunicat.

„În practică, asta înseamnă că vânzările din Marea Britanie generate direct de echipa noastră britanică vor fi înregistrate în Marea Britanie, nu în Irlanda. Facebook din Marea Britanie va înregistra facturile pentru aceste vânzări”, au adăugat aceştia.

Facebook nu este singura companie care s-a folosit de tehnici de optimizare a taxelor, plătind impozite mai mici decât era legal în ţările unde îşi exercită activitate. Recent, Fiscul francez a anunţat grupul american Google că trebuie să plătească impozite restante în valoare de 1,6 miliarde de euro. Compania este suspectată de evaziune fiscală în Franţa.

Impozitul pe profitul generat pe tărâmul Marii Britanii de către companii este de 20%.

Facebook face obiectul unei controverse în Marea Britanie, după ce a dezvăluit că a plătit un impozit pe profit de doar 4.327 de lire sterline în 2014 în această ţară. Angajaţii săi cu funcţii de conducere din Marea Britanie au avut un venit mediu de 210.000 de lire sterline în aceeaşi perioadă şi au primit bonusuri în valoare de 35 de milioane de lire sterline, iar sucursala Facebook a înregistrat o pierdere contabilă de 28,5 milioane de lire sterline.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite