Fabrica de pompe Aversa a câştigat definitiv procesul împotriva mafiei din retrocedări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aversa produce şi exportă pompe industriale, folosite la irigaţii, infrastructură sau în sectorul petrolier  FOTO Mediafax
Aversa produce şi exportă pompe industriale, folosite la irigaţii, infrastructură sau în sectorul petrolier  FOTO Mediafax

Fabrica de pompe Aversa Manufacturing a câştigat definitiv şi irevocabil un proces împotriva unor persoane care au utilizat certificate de moştenitor false şi care cereau restituirea unui lot de 17.860 de metri pătraţi, inclusiv câteva clădiri uzinei, din suprafaţa totală de aproape 100.000 de metri pătraţi a acesteia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri admiterea recursului formulat de Aversa în dosarul de restituire, potrivit unui comunicat al companiei.

„Societatea a acuzat utilizarea unor certificate de moştenitor false şi frauduloase în cererea sustinuta de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea şi Grozăvescu Mandra Michaela şi formulată împotriva Aversa pentru restituirea unui lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafaţa totală a terenului de aproape 100.000 de mp“, se arată în comunicat.

„Justiţia a prevalat şi suntem foarte mulţumiţi de această sentinţă. Curtea Supremă a reparat decizia greşită anterioară, mai ales că problema juridică în acest caz a fost destul de simplă. Acum putem să ne concentrăm pe dezvoltarea strategică a afacerii de pompe centrifuge şi să păstrăm cei 260 de angajaţi. Ne vom ocupa in continuare de anularea certificatelor de moştenitor false şi vom reda averea dobândita de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea si Grozavescu Mandra Michaela celor cărora li se cuvine de drept“, a afirmat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind utilizate în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolieră.

Societatea a fost fondată în 1882, având o tradiţue de 133 de ani, produsele sale fiind exportate în 11 ţări.

Compania de stat Aversa SA a fost în insolvenţă 7 ani şi a fost privatizată în septembrie 2013. În 24 de luni, în urma câştigării licitaţiei, Aversa Manufacturing să angajeze 260 de muncitori, să reia producţia şi exporturile.

Dosar retrocedari Aversa

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite