Eurostat: România a înregistrat al doilea deficit de cont curent ca mărime din UE, în trimestrul al treilea din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele membre au dreptul să devieze de la regula deficitului bugetar de 3% dacă sunt în recesiune. Sursa foto: Mediafax.

România a înregistrat un deficit de cont curent de 3,2 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, al doilea ca mărime din Uniunea Europeană (UE), după Marea Britanie, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat.

Marea Britanie a înregistrat un deficit de cont curent de 35,4 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, în creştere accelerată faţă de cel înregistrat în al doilea trimestru (20,9 miliarde de euro).

După Marea Britanie şi România, cele mai mari deficite de cont curent din UE, în al treilea trimestru din 2018, le-au avut Franţa şi Polonia (2,5 miliarde euro), Cehia (1,7 miliarde euro) şi Finlanda (0,8 miliarde euro).

De cealaltă parte, cele mai mari excedente de cont curent le-au înregistrat Germania (51,7 miliarde euro), Olanda (20,5 miliarde euro), Italia (15,1 miliarde euro), Irlanda (9,1 miliarde euro) şi Danemarca (5,9 miliarde euro).

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,73 miliarde euro în primele 11 luni ale anului trecut, cu 59,7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ritm accelerat faţă de cel raportat luna anterioară, când avansul era de 51,4%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate luni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite