Europa, pândită de un adevărat exod al angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile europene se vor confrunta cu un exod al angajaţilor în următorii trei ani din cauza crizei din UE, arată un raport realizat de Centrul pentru Cercetări Economice şi de Business.

Până în 2016, 39 de milioane de europeni vor renunţa la locurile de muncă pe care le deţin acum pentru a căuta noi oportunităţi, potrivit studiului realizat de Centrul pentru Cercetări Economice şi de Business în colaborare cu Hay Group. 

„Angajaţii nemulţumiţi, care au acumulat frustrări, prezintă acum un grad ridicat de risc de a pleca. Pe măsură ce economia îşi revine şi condiţiile din piaţa muncii se îmbunătăţesc, ei vor începe să caute noi oportunităţi de angajare, lăsându-şi foştii angajatori să se descurce cum pot cu costurile de recrutare”, explică Ben Hubbard, directorul Hay Group. 

Deocamdată, sectoarele în care se poate observa o astfel de tendinţă sunt IT, comunicaţii, servicii şi asistenţă medicală. Potrivit lui Hubbard, companiile trebuie să acţioneze imediat pentru a evita consecinţele unui astfel de exod. 

„Aproximativ 53% dintre angajaţii europeni şi-au exprimat dubii faţă de corectitudinea cu care companiile achită salariile, iar alţi 43% sunt de părere că angajatorii nu arată grijă sau interes faţă de personal”, spune el. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite