Erste lansează o nouă ofertă acţionarilor minoritari ai BCR. Preţul propus pe acţiune este de 0,75 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erste Group deţine 93,57% din acţiunile BCR, iar acţionarii minoritari ai BCR, exceptând SIF Oltenia, mai deţin doar 0,1319% din acţiuni FOTO Adevărul
Erste Group deţine 93,57% din acţiunile BCR, iar acţionarii minoritari ai BCR, exceptând SIF Oltenia, mai deţin doar 0,1319% din acţiuni FOTO Adevărul

Erste Group Bank, acţionarul majoritar al BCR, a lansat o nouă ofertă acţionarilor minoritari ai BCR, exceptând SIF Oltenia, însă de această dată operaţiunea este pe perioadă nedeterminată, iar preţul propus a fost redus, la 0,75 lei/acţiune, faţă de 0,92 lei/titlu în precedenta operaţiune.

Oferta vizează toate acţiunile BCR deţinute în prezent de acţionarii minoritari, cu excepţia titlurilor din portofoliile SIF Oltenia (aproape 6,3% din acţiuni), precum şi cele două acţiuni pe care le mai au SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Ultimele două SIF-uri mai au câte o acţiune BCR, potrivit datelor de pe site-ul BCR.

Erste Group deţine 93,57% din acţiunile BCR, iar acţionarii minoritari ai BCR, exceptând SIF Oltenia, mai deţin doar 0,1319% din acţiuni. Pachetul respectiv de acţiuni este evaluat la aproape de 16 milioane lei (3,7 milioane euro), la preţul propus de Erste.

"Spre deosebire de ofertele anterioare de cumpărare lansate de către Erste Group, noua ofertă este pe termen nelimitat, oferind un preţ iniţial pe acţiunea deţinută de acţionarii minoritari de 0,75 lei. Preţul iniţial este valabil pentru perioada 8 martie 2013 - 30 iunie 2013, urmând a fi ajustat trimestrial", se arată într-un comunicat al băncii austriece.

Cea mai recentă ofertă pentru acţionarii minoritari, anterior celei începute vineri, s-a derulat în perioada septembrie - octombrie 2012.

Atunci Erste a propus acţionarilor minoritari un preţ de 0,92 lei/acţiune.

Preţul din oferta lansată vineri, de 0,75 lei/acţiune, este cu 18,5% sub cel din operaţiunea derulată în septembrie - octombrie 2012.

"La fel ca în cazul ofertelor de cumpărare anterioare lansate de EGB Ceps, acest preţ pe acţiune a fost stabilit prin utilizarea multiplului valoare de piaţă/valoare contabilă a băncii listate BRD - GSG ca un echivalent, la suma rezultată adăugându-se o primă de 50%. În timp ce metoda de calcul a rămas neschimbată, preţul pe acţiune a scăzut comparativ cu celelalte oferte din cauza incertitudinilor mediului economic local, cu impact asupra performanţei sectorului financiar", se arată în anunţul actualei oferte de vânzare publicat pe site-ul BCR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite