Enel Green Power a conectat la reţea primele două centrale fotovoltaice deţinute în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două instalaţii solare ale Enel pot alimenta anual 14.000 de gospodării cu electricitatea produsă
Cele două instalaţii solare ale Enel pot alimenta anual 14.000 de gospodării cu electricitatea produsă

Enel Green Power, divizia de energii regenerabile a grupului italian Enel, a conectat la sistemul energetic primele centrale fotovoltaice deţinute în România, unităţile fiind amplasate în judeţul Prahova şi având o capacitate instalată care cumulează 19 MW.

Centralele, denumite Berceni 1 şi Berceni 2, vor putea genera 29 milioane kWh pe an, cantitate care ar acoperi consumul a peste 14.000 de gospodării, potrivit unui comunicat al companiei.

Berceni 1 are o capacitate instalată de circa 10 MW. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodării. Se evită, astfel, emisia în atmosferă a peste 6.800 tone de dioxid de carbon în fiecare an. Berceni 2 are o capacitate de aproximativ 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodării. Astfel, se evităe emisia în atmosferă a peste 6.500 tone de dioxid de carbon anual.

Grupul italian de utilităţi Enel este prezent în România şi prin unităţi de producţie a energiei eoliene, cu o capacitate de 500 MW. Compania mai deţine în ţara noastră trei filiale de distribuţie a energiei, respectiv Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea. De asemenea, este acţionar cu 9% la EnergoNuclear, compania care va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, investiţie estimată la 6,5 miliarde de euro.

La nivel global Enel Green Power are o capacitate instalată de peste 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. Compania deţine peste 700 de centrale în 16 ţări din Europa şi America.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite