Elveţia va trimite Ucrainei zeci de tramvaie scoase din circulaţie

0
Publicat:

Elveţia va trimite Ucrainei zeci de tramvaie scoase din circulaţie, ca măsură de sprijin pentru locuitorii din Lvov (vest), unde numeroase persoane s-au refugiat de la debutul invaziei ruseşti, şi Viniţa (centru), a anunţat vineri Ministerul Economiei din ţara cantoanelor.

foto tramvaie mov
Elveţia va trimite Ucrainei zeci de tramvaie scoase din circulaţie

Conform unui comunicat de presă, Elveţia va livra oraşului Lvov 11 tramvaie care au fost retrase din circulaţie la Berna, dar care sunt încă „în condiţii perfecte” şi încă mai pot circula „10 până la 12 ani”, transmite AFP.

Numeroase persoane s-au refugiat la Lvov ca urmare a ofensivei ruseşti şi un număr mare de firme s-au relocalizat de asemenea, ceea ce confruntă oraşul cu o important creştere demografică”, explică Ministerul Economiei din ţara cantoanelor. „În consecinţă, a crescut traficul rutier, motiv pentru care tramvaiele suplimentare sunt binevenite”, se mai arată în comunicat.

Autorităţile elveţiene vor organiza şi vor suporta cheltuielile cu transportul acestor tramvaie în Ucraina, cu mentenanţa lor, dar şi pe cele cu instruirea vatmanilor.

Patru colaboratori ai societăţii de transport public din Lvov vor urma la primăvară un stagiu de pregătire de patru săptămâni în Elveţia, pentru a putea asigura exploatarea şi mentenanţa acestor tramvaie.

De asemenea, Ministerul elveţian al Economiei va finanţa construcţia unei noi linii de tramvai la Lvov, care va face legătura cu un spital, pe care să poată circula tramvaiele cu podea joasă care anterior au rulat pe străzile din Berna.

La acestea urmează să se adauge „cel mai probabil 67 de tramvaie” care vor veni de la Zurich şi sunt destinate oraşului Viniţa. Primele 28 de tramvaie au fost trimise deja spre oraşul din centrul Ucrainei.

Exportul de tramvaie elveţiene în ţările partenere ţine de tradiţie”, subliniază Ministerul Economiei.

În trecut, Ministerul elveţian al Economiei şi societăţile de transport public din Basel, Berna şi Zurich au trimis tramvaie în România, Serbia şi Ucraina, la Viniţa, unde 88 de tramvaie de la Zurich au fost livrate între 2007 şi 2011. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite