Elon Musk a pierdut pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume. Cine l-a detronat

0
0

Elon Musk, proprietarul Twitter și șeful Tesla, și-a pierdut pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume, miercuri, potrivit Forbes.

Elon Musk are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari Foto: epa efe
Elon Musk are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari Foto: epa efe

Acest lucru s-a produs  după o scădere abruptă a valorii participației sale la producătorul de mașini electrice și un pariu de 44 de miliarde de dolari pe firma de social media, relatează Reuters.

Bernard Arnault, titanul de lux sau lupul în caşmir, cum i se mai spune directorului executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, LVMH (LVMH.PA), a obținut pentru scurt timp, alături de familia sa, titlul de cei mai bogați din lume, cu o avere de 185,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Aceștia au revenit pe locul 2.

Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton Foto: Arhivă
Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton Foto: Arhivă

Musk, care deține primul loc pe lista Forbes din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari. El a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com (AMZN.O), Jeff Bezos.

Acțiunile Tesla, care au pierdut peste 47% din valoare de când Musk și-a făcut oferta de a cumpăra Twitter la începutul acestui an, au scăzut cu 2,7%.

Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii Tesla au fost îngrijorărați că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter în aprilie. Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Pe lângă Tesla, Musk conduce și compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă foarte mare pentru a conecta creierul uman la computere.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri