Element Industrial are în plan 300.000 mp de parcuri logistice pentru următorii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima fază a parcului
logistic ELI PARK 1 din zona Chitila.
Prima fază a parcului logistic ELI PARK 1 din zona Chitila.

Element Industrial a finalizat prima fază a parcului logistic ELI PARK 1 în zona Chitila. Depozitul, cu o suprafaţă de 20.000 mp, a fost închiriat către compania Arctic, care a intrat deja în spaţiu.

”Ţinta noastră este să ajungem în top cinci dezvoltatori de parcuri logistice de pe piaţa românească”, spune Muler Onofrei, CEO & Co-founder Element Industrial, adăugând: ”Lucrăm la conceptele a două noi parcuri în Bucureşti, în Craiova este planificat ELI PARK 4, în Târgovişte ELI PARK 5,  iar în Timişoara ELI PARK 6. Avem un pipeline total de 300.000 mp pentru următorii trei ani.”

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafaţă închiriabilă de 50.000 mp. Prima fază de 20.000 mp a fost livrată în această vară, iar faza a doua în suprafaţă de 30.000 mp este planificată pentru primăvara anului 2020, unul din chiriaşii acestor depozite fiind Paste Băneasa. Proiectul logistic este deservit de câteva linii de transport în comun şi este localizat la o distanţă de 4 km de centura Bucureşti, cu acces direct la un drum naţional cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt  accesul facil către nordul Bucureştiului şi amplasarea într-o zonă cu excedent de forţă de muncă (Chitila/Buftea).

ELI PARK 1 este dezvoltat în parteneriat de Element Industrial şi grupul Dedeman în zona Chitila-Buftea, zonă ce se prefigurează drept noul pol logistic al Capitalei. Proiectul este finanţat de Unicredit Bank.

 Toate proiectele ELI PARK sunt dezvoltate la standarde internaţionale de clasă A, beneficiind de specificaţii tehnice precum: o uşă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spaţii generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court), înălţime liberă de 10 m, sistem automatic de ventilaţie, capacitate de încărcare a podelei de cinci tone pe mp, distanţă între coloane de 12X24 m etc.

Compania are în vedere dezvoltarea unui portofoliu logistic de 300.000 mp, atât în Bucureşti, cât şi în oraşele regionale. Primele proiecte anunţate sunt la Bucureşti – zona Chitila şi Craiova – centura sud.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite