Electrica se judecă cu ANRE într-un proces de 600 de milioane de lei, pierderi provocate în perioada 2008-2013 pe partea de furnizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electrica cere despăgubiri de 600,9 milioane de lei într-un proces cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ca urmare a impunerii unor tarife de furnizare sub costuri în perioada 2008-2013, potrivit prospectului de listare.

Compania cere modificarea Ordinului 53/2012 pentru energia electrică livrată consumatorilor casnici şi asimilaţi astfel încât să ăşi recupereze pierderile şi profitul nerealizat. De asemenea, cere despăgubiri pentru suma ce nu poate fi recuperată prin tarif. Cererea a fost deja respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, dar procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, primul termen fiind programat pentru 3 februarie 2015. Daunele au fost evaluate la 470 de milioane de lei.

Ordinul 53/2012 a fost modificat prin Ordinul 40/2013, iar în iulie 2013 Electrica Furnizare l-a atacat şi pe acesta, daunele totalizând acum 600,9 milioane de lei. Suma include şi daunele din celălalt proces. Următorul termen în acest litigiu va avea loc în data de 26 iunie la Curtea de Apel Bucureşti.

Activitatea de furnizare a energiei electrice este reglementată de către ANRE pentru consumatorii casnici şi pentru micile firme care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate şi de a negocia contracte şi cu alţi furnizori în piaţa liberă.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite