Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj: A fost desemnată firma care va întocmi SF-ul lotului doi

0
Publicat:

Lotul Drobeta Turnu Severin - Domașnea al drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are de, marți, contract pentru proiectare semnat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Harta drumului de mare viteza Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Harta drumului de mare viteza Filiași-Lugoj, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Lotul Drobeta Turnu Severin - Domaşnea (65 km) al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat! Asocierea de proiectanţi (români, francezi şi italieni) are la dispoziţie 35,76 milioane de lei (fără TVA) şi 26 de luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate", a anunţat Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, este al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele 4 loturi ale drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj. Primul contract, pentru proiectarea lotului Filiaşi - Drobeta Turnu Severin, a fost semnat în data de 10 iunie. Acest lot are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) depăşeşte 21 de milioane de lei (fără TVA).

Finanţate prin Programul Transport (PT 2021-2027), aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcţiei drumului de mare viteză Filiaşi - Lugoj (230 km), care are ca principal scop creşterea siguranţei şi a eficienţei economice a reţelei de transport europene care tranzitează România", a mai notat Grindeanu.

La rândul său, şeful CNAIR, Cristian Pistol, a menţionat tot pe Facebook că Asocierea câştigătoare este Egis România SA - Egis International SAS - Primacons Group SRL - Italrom Inginerie Internationala SRL - Eco Geodrum SRL.

Construcția acestui proiect de infrastructură va asigura conectivitatea între centrele economice importante Craiova - Filiași - DrobetaTurnuSeverin – Domașnea, prin realizarea unui drum la standarde europene, care va îmbunătăți semnificativ condițiile pentru transportul de marfuri asigurând și spații de parcare și odihnă pentru conducătorii auto în condiții de siguranță.”, spune șeful CNAIR.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj (aproximativ 230 km) este împărțit în patru loturi:

- Lotul 1 (Filiași - Drobeta Turnu Severin): 70 km

- Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea): 65 km

- Lotul 3 (Domașnea - Caransebeș): 45 km

- Lotul 4 (Caransebeș - Lugoj): 50 km

La începutul lunii iunie a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi - Drobeta Turnu Severin. Cristian Pistol a precizat atunci că acest contract a fost semnat cu Asocierea SC DP Consult SA - SC Explan SRL - SC Geologic Site SRL - SCA Teaha & Fuzesi.

Totuși, joia trecută, Sorin Grindeanu, anunța că și contractul pentru proiectarea ultimului dintre cele patru loturi ale Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (230 km) are câștigător.

Potrivit acestuia, o asociere de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni (de la semnarea contractului) pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului Domașnea-Caransebeș (45 km).

Contractul are o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL - PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. - EAST WATER DRILLINGS SRL a câștigat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite