DPA: Alimentarea cu energie a fabricii Tesla de lângă Berlin a fost restabilită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția, citând compania de energie Edis, raportează că lucrările de reparație au fost finalizate mult mai devreme decât se aștepta inițial.

Fabrica Tesla de lângă Berlin. Foto: Getty Images
Fabrica Tesla de lângă Berlin. Foto: Getty Images

Alimentarea cu energie electrică a uzinei Tesla din Grünheide (Brandenburg), care a fost paralizată săptămâna trecută ca urmare a incendierii unei substații, a fost restabilită, relatează agenția DPA, citând surse din compania energetică Edis. Potrivit acestora, lucrările de reparație au fost finalizate mult mai devreme decât se aștepta inițial. Anterior, Tesla se aștepta ca producția să se oprească până la sfârșitul săptămânii din cauza unei pene de curent. Acum, atât uzina, cât și centrul logistic sunt din nou în funcțiune. „De atunci stocurile au fost refăcute”, se spune în declarație.

Anterior, membrii unuia dintre grupurile de stânga radicală au incendiat o substație electrică, în urma căreia uzina Tesla a fost scoasă de sub tensiune. Incidentul a avut loc marți dimineața devreme, săptămâna trecută. 

Autoritățile germane au condamnat ferm incendierea substației, menționând că aceasta este o infracțiune care trebuie rezolvată. Producătorul american a estimat la câteva sute de milioane de euro valoarea daunelor cauzate uzinei din cauza timpului de nefuncţionare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite