Fabricile Tesla din Germania reîncep producția, după perturbările provocate de atacurile din Marea Roșie

0
0
Publicat:

Tesla va relua luni producţia la uzina sa din apropiere de Berlin, după oprirea cauzată de perturbările în lanţurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, a informat producătorul american de vehicule electrice.

foto stație de încărcare auto Tesla
Fabricile Tesla din Germania reîncep producția

Atacurile houthi asupra navelor din Marea Roşie au forţat marile companii de shipping să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia şi Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial. Giganţii shipping-ului Maersk şi Hapag-Lloyd au decis să îşi trimită navele pe rute mai lungi şi mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranţe. Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia şi Nordul Europei, precum şi un milion de dolari în plus la consumul de carburant.

În 29 ianuarie, Tesla oprise producţia de vehicule la fabrica din Grünheide, landul Brandenburg, pe fondul lipsei de componente. Aici lucrează 12.500 de angajaţi.

Compania demarase producţia la această unitate în urmă cu aproape doi ani. În prima fază, Tesla vrea să producă aici 10.000 de maşini pe săptămână, dar deocamdată este la un nivel de aproximativ 6.000 de unităţi pe săptămână.

Separat, Tesla Inc a anunţat că până în 29 februarie reduce temporar preţurile la unele maşini Model Y în SUA, la mai puţin de o lună după ce compania a redus preţurile la Model Y în Germania.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se aşteaptă "la o înrăutăţire a ritmului de creştere a vânzărilor", deoarece se concentrează pe producerea următoarei generaţii de vehicule electric, numită "Redwood."

Producția autovehiculelor la fabricile Tesla din Germania s-a oprit la finele lunii ianuarie, când a fost anunțat faptul că producția va reîncepe, cel mai probabil după data de 11 februarie. De asemenea, producătorul american a anunțat faptul că, la unitatea din Grünheide, o suburbie a Berlinului, producţia se va relua complet în 12 februarie.

Titlurile Tesla, cel mai valoros producător auto mondial, au scăzut anul acesta cu aproximativ 22%. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite