De ce sunt angajații din Generația X atât de pesimiști în privința pensionării?

0
Publicat:

Cei născuți între 1965 și 1980 se așteaptă să muncească mai mult timp, deoarece nu vor beneficia de pensiile de care s-au bucurat părinții lor.

foto muncă de acasă
Angajații din generația X sunt mai pesimiști referitor la pensie Foto: Shutterstock

Doar o treime dintre persoanele din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 43 și 58 de ani cred că vor fi la pensie în momentul în care vor ajunge la vârsta de pensionare, potrivit consilierului financiar Just Group, transmite Euronews Business.

Vârsta de pensionare de stat în Marea Britanie este în prezent de 67 de ani pentru lucrătorii născuți după aprilie 1960, deși aceasta va crește la 68 de ani între 2044 și 2046.

Potrivit Just Group, femeile din generația X sunt mai pesimiste decât bărbații în ceea ce privește pensionarea la timp, întrucât doar 31% dintre ele cred că vor putea înceta să mai lucreze până la vârsta de 67 de ani, față de 39% dintre bărbați.

Analizând ambele sexe din segmentul mai tânăr al acestei cohorte, cu vârste cuprinse între 43 și 48 de ani, această cifră scade la 27%.

În ultimii 25 de ani, Marea Britanie a înregistrat o creștere a vârstei medii de pensionare, pe măsură ce speranța de viață a crescut, iar lucrătorii mai în vârstă se simt din ce în ce mai nesiguri în ceea ce privește situația lor financiară.

Date guvernamentale recente arată că, în prezent, bărbații părăsesc piața forței de muncă la o vârstă medie de 65,3 ani, iar în cazul femeilor această vârstă scade la 64 de ani.

În cazul bărbaților, vârsta medie de pensionare a atins cel mai scăzut nivel în 1996, când a ajuns la 63 de ani, iar cea mai scăzută medie pentru lucrătorii de sex feminin a fost în 1986, când femeile s-au pensionat la o medie de 60,3 ani.

Care este cauza anxietății legate de pensionare?

Există o serie de motive pentru care lucrătorii din Generația X se pot simți în imposibilitatea de a se pensiona la vârsta de pensionare de stat, iar acestea se bazează adesea pe factori care nu pot fi controlați de ei.

Aceasta este grupa de vârstă cea mai expusă riscului de a cădea într-un deficit de pensii”, a declarat Stephen Lowe, un director de comunicare al grupului Just Group.

„Puțini vor putea să se bazeze pe pensiile cu prestații definite, care oferă plăți mai generoase și garantate pentru mulți dintre membrii generației „baby boom” care i-a precedat, în timp ce înscrierea automată la pensiile de la locul de muncă a început prea târziu pentru a face o mare diferență”.

Pensiile cu prestații definite (DB - sau, uneori, cunoscute sub numele de scheme de salariu final) sunt în declin în sectorul privat din Marea Britanie, dar sunt adesea considerate ca fiind standardul de aur pentru economiile pentru pensie.

Un plan DB este un tip de pensie la locul de muncă (separat de pensia de stat) și înseamnă că venitul de pensie pe care îl veți primi se va baza pe numărul de ani în care ați fost membru al sistemului, precum și pe salariul dumneavoastră.

Acesta diferă de un tip alternativ de plan de pensii la locul de muncă, numit plan de contribuții definite (DC), care devine din ce în ce mai frecvent.

Una dintre principalele diferențe dintre cele două abordări este că, în cazul unui plan cu contribuții determinate, angajatorii au o responsabilitate mai mare în ceea ce privește asigurarea unui venit pentru lucrători atunci când aceștia se pensionează.

Alternativ, în cazul unui plan DC, angajatul este cel care trebuie să își gestioneze singur investițiile în fondul de pensii, deși angajatorii vor adăuga contribuții la fondurile de pensii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite