De ce ar trebui să nu mai folosiți atât de multă apă fierbinte

0
Publicat:

Cercetătorii și specialiștii în energie au trecut în revistă principalele motive pentru care ar fi indicat să se diminueze consumul de apă fierbinte.

Robinet deschis din care curge un jet puternic de apă
Cercetătorii și specialiștii în energie recomandă diminuarea consumului de apă fierbinte

Încălzirea apei este responsabilă pentru mai mult de 10% din consumul anual de energie rezidențială și din costurile de utilități ale consumatorilor, cea mai mare pondere după aer condiționat și încălzire , potrivit Departamentului de Energie. O gospodărie americană folosește în medie 64 de galoane de apă caldă pe zi (242,240 litri - n. red.) - aproape de cantitatea necesară pentru a umple o cadă medie - spălând rufe, vase, făcând duș.

10 pași pe care îi puteți face pentru a vă reduce amprenta de carbon

Deși există îmbunătățiri la domiciliu care vă pot ajuta să reduceți energia necesară pentru încălzirea apei, inclusiv instalarea unui încălzitor de apă cu pompă de căldură , o soluție ușoară este să treceți la apă rece.

Spălarea rufelor în apă rece economisește bani și este benefică pentru mediu, spune Joe Vukovich, avocat al personalului la Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale pentru The Washington Post.

Mașinile de spălat consumă în medie 25 de galoane de apă caldă per utilizare, potrivit Departamentului de Energie – cel mai mult în comparație cu alte activități obișnuite în gospodărie.

Spălarea rufelor este un domeniu în care folosirea apei rece face diferența”, a spus Joe Vukovich, avocat al Consiliului de Apărare a Resurselor Naturale, care lucrează la eficiența energetică.

Încălzirea apei consumă, de asemenea, aproximativ 90% din energia necesară pentru a funcționa o mașină de spălat, potrivit Energy Star . Schimbarea setării temperaturii mașinii de spălat de la cald la cald poate reduce consumul de energie la jumătate. Spălarea cu apă rece vă poate reduce și mai mult amprenta energetică .

Spălând patru din cinci încărcături de rufe în apă rece, ai putea reduce 864 de lire de emisii de CO2 într-un an, o cantitate echivalentă cu plantarea a 0,37 acri de pădure din SUA, potrivit Institutului American de Curățare .

Experții încurajează utilizarea ciclului rece cât mai mult posibil. Setările pentru apă caldă sunt cu adevărat necesare doar pentru igienizare sau dacă hainele tale au grăsime pe ele. Detergenții moderni de rufe, chiar și cei care nu sunt marcați pentru utilizare în apă rece, sunt de obicei formulați pentru a curăța la fel de bine la temperaturi mai scăzute.

Folosirea apei reci pentru rufe este o recomandare excelentă pentru toată lumea”, a spus Vukovich. „Este ceva ce poți face cu puțin efort sau fără întreruperi în viața ta, te economisește bani și este benefic pentru mediu.”

Baie

Dușul reprezintă aproximativ 17% din apa pe care americanii o folosesc în casele lor , conform Agenției pentru Protecția Mediului. Dușurile tale cu aburi consumă, de asemenea, energie: aproape jumătate din apa fierbinte a unei case este folosită pentru scăldat.

Un duș rece nu numai că folosește mai puțină energie decât unul fierbinte, dar economisește și apă, deoarece nu ai deschis robinetul în timp ce aștepți să se încălzească, a spus Jennifer Amann, senior fellow în programul de clădiri la Consiliul American. pentru o economie eficientă din punct de vedere energetic, un grup nonprofit. De asemenea, ar trebui să vă regândiți spălarea mâinilor cu apă fierbinte sau caldă din același motiv, a adăugat ea.

Dacă irosești apă rece pentru a-ți obține apa caldă, atunci chiar irosești atât apa, cât și resursele energetice”, a spus ea. „Aceste resurse energetice încă provin în mare parte din combustibili fosili și, prin urmare, se adaugă la emisiile în mediu într-un moment în care trebuie să facem cu adevărat tot ce putem pentru a reduce emisiile de carbon.

Spălarea cu apă rece ar putea avea, de asemenea, beneficii suplimentare pentru pielea ta , potrivit dermatologilor.

Pentru unii oameni, în special cei care au pielea uscată sau afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema, expunerea prelungită la apă fierbinte poate face adesea mai mult rău decât bine, spun acești experți. În loc să faceți dușuri lungi fierbinți sau băi care vă pot deshidrata pielea, dermatologii recomandă dușuri de cel mult 10 minute, folosind apă caldă sau la temperatura camerei - sau chiar apă rece - care uscă mai puțin pielea.

Bucătărie

Nu trebuie să clătiți înainte de a încărca mașina de spălat vase, iar experții recomandă să răzuiți resturile de alimente. Dar dacă clătiți, asigurați-vă că folosiți apă rece, a spus Amann.

Nu folosi fierbinte, este doar o risipă”, a spus ea.

În timp ce mașinile de spălat vase folosesc apă caldă, modelele eficiente energetic au nevoie de foarte puțin, a spus Amann. Cercetările sugerează că chiar și funcționarea unei mașini de spălat vase pe jumătate goale poate consuma mai puțin resurse decât spălarea manuală a câtorva vase.

„Veștile bune sunt că există o mulțime de oportunități – doar prin propriul comportament, fără a aloca mulți bani – pentru a reduce consumul de apă caldă”, a spus ea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite