Daniel Zamfir: Legea care anulează dobânda la dobândă pe perioada ratelor a fost atacată vineri de Guvern la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democratul Daniel Zamfir a anunţat vineri pe pagina sa de socializare că Guvernul a atacat la CCR legea care anula dobînda la dobândă pe perioada în care ratele bancare sunt amânate.

„Astăzi, Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile şi IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poţi fi, Cîţule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci şi IFN-uri, nimic pentru oameni!”, a scris vineri pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.

Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.

Legea a fost adoptată pe 24 noiembrie de Camera Deputaţilor cu 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” şi 36 de abţineri.

Ulterior, agenţiile de presă Mediafax şi Hotnews au scris că CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite