Daniel Constantin: Reducerea TVA e o datorie morală pe care o avem faţă de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin spune că situaţia economică nu a permis reducerea TVA până în acest an              FOTO Eduard Enea
Daniel Constantin spune că situaţia economică nu a permis reducerea TVA până în acest an              FOTO Eduard Enea

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat vineri, la Oradea, că cele mai multe dintre provocările majore pe care le-a adus guvernarea actuală în atenţia opiniei publice, din 2012 încoace, au fost realizate, urmând, din 2016, reducerea TVA, scrie Agerpres.ro.

„Mai avem o preocupare legată de reducerea TVA, am spus atunci că vrem să reducem TVA-ul cu un punct procentual până în 2016. Nu ne-a permis situaţia economică până în anul 2015. Acum cred că lucrurile sunt de aşa natură, încât să putem să venim cu acea reducere nu graduală, ci dintr-o dată, de la 24 la 19%, începând cu 1 ianuarie 2016. Dincolo de situaţia economică, e o datorie morală pe care o avem faţă de români. Am spus atunci că vrem să reparăm tot ce a greşit guvernarea PDL, astăzi în forma PNL. Şi cred că am reparat. Deci aceasta este preocuparea majoră, să încercăm să ducem la bun sfârşit programul de guvernare,“ a răspuns ministrul Agriculturii unei întrebări, potrivit sursei citate.

El a subliniat că guvernul are rezultate economice foarte bune şi că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană ca şi creştere economică.

„(...)Suntem cam singurul stat care, după ce a avut creştere economică, se gândeşte la mediul de afaceri, se gândeşte la cetăţeni şi vrea să vină pe de o parte, cu legea salarizării care să regleze derapajele care sunt vizavi de salarizare în domeniul public şi pe de alta, pentru mediul economic, să creeze o relaxare fiscală ca această creştere economică să se simtă la mediul de afaceri şi după aceea în buzunarele cetăţenilor“ , a afirmat Constantin, într-o conferinţă de presă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite