Dăncilă a convocat o nouă şedinţă de Guvern pentru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Premierul demis Viorica Dăncilă a convocat o nouă şedinţă de Guvern pentru luni, începând cu ora 13.00. Vineri, ea a anunţat că Executivul va adopta în această şedinţă hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor din cadrul PNDL.

Pe ordinea de zi anunţată de Guvern pentru luni, 14 octombrie, figurează Raportul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe 2018 şi două proiecte de hotărâri.

Vineri, Viorica Dăncilă anunţa că Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre care nu a intrat în dezbaterea Executivului în şedinţa de vineri.

„Luni vom face şedinţă şi vom da şi această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanţelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată fiind când se vor aloca banii către administraţiile locale.

Iniţial, Dăncilă afirmase, joi seara, într-o emisiune la România Tv, că doreşte să dea hotărâre de guvern pentru achitarea tuturor facturilor aferente programelor PNDL 1 şi PNDL 2, susţinând că îi este „frică de faptul că viitorul Guvern va întrerupe acest program”.

Şi ministrul interimar al Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, sâmbătă, după evenimentul de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale, că luni se vor deconta facturile pentru PNDL. „Sigur, luni. Se decontează facturile (pentru PNDL-n.red.) intrate în Ministerul Dezvoltării într-o ordină cronologică, dacă toate elementele pe care contractul le prevede sunt respectate. La PSD nu există o aplicare bazată pe alte elemente”, a declarat Eugen Teodorovici.

În condiţiile în care Guvernul a fost demis săptămâna trecută prin moţiune de cenzură de către Parlament, acesta nu mai este abilitat să emită ordonanţe de urgenţă legate de rectificarea bugetară sau alte domenii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi după-amiază, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, de la care PSD a lipsit, că luni sau cel târziu marţi va desemna un prim-ministru, el spunând că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziţie, şi că este destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite