Dacia, campioana maşinilor economice

0
0

Maşinile mai mici sunt, fără îndoială, cele mai economice, însă autovehiculele Dacia au fost clasificate drept cele mai avantajoase din acest punct de vedere, potrivit unui clasament realizat de publicaţia Argus, care analizează peste 1.000 de modele de autoturisme.

Potrivit calculelor realizate de Argus, Dacia Sandero este cea mai economică maşină, cu cel mai mic cost per kilometru din lume. Locul doi în clasamentul Argus este ocupat de Dacia Logan, care are un cost per kilometru de 0,35 euro. Maşina românească împarte această poziţie cu modelul Suzuki Celerio 1.0 Avantage, în dreptul căreia sunt tot 35 de cenţi pe kilometru. Podiumul este completat tot de o Dacie, modelul Duster diesel, cu un cost per kilometru de 0,37 euro. Dusterul împarte această poziţie cu modelul Citroen C1, potrivit economica.net.

Argus realizează clasamentul luând în calcul indicatorul „cost per kilometru”. Este un indicator obţinut compilând mai multe date, care ia în calcul nu doar valoarea de achiziţie, ci costul total de utilizare al autoturismului, în mai mulţi ani de utilizare optimă, în care intră costul cu finanţarea achiziţiei, costul combustibilului, asigurările şi service-ul. Acest indicator arată de fapt cât de ieftină sau de scumpă este o maşină cu totul, nu doar atunci când o cumperi.

Imagine indisponibilă
Economie


Ultimele știri
Cele mai citite