Cum vom face plajă în Grecia. Reguli stricte fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia vrea să repornească rapid industria turismului care îi aduce o mare parte din venituri. Totuşi, vrea să facă acest lucru în siguranţă. Aşadar, va introduce o serie de noi reguli stricte pentru turişti, atunci când turismul se va relansa.

Ţara îi va întâmpina pe turişti după ce se va încheia actuala criză sanitară. Dar lucrurile vor fi extrem de diferite, după cum a informat ministrul turismului Harry Theoharis, potrivit The Guardian.

Theoharis a declarat: „Dacă ne gândim la posibilitatea de a călători anul acesta, aceasta trebuie să fie în conformitate cu noi reguli specifice. Trebuie să avem noi reguli pentru hoteluri, noi reguli pentru plaje, reguli noi pentru piscine, noi reguli pentru bufeturile pentru micul dejun, noi reguli pentru autobuzele turistice”.

Este posibil ca unii turişti care doresc să plece în străinătate să fie obligaţi să facă analize de sânge şi controale de temperatură, înainte de a li se permite trecerea frontierelor.

Ne putem aştepta la măsuri care vor interzice aglomeraţia pe plaje şi la piscine, autobuzele pline cu turişti dar şi măsuri care vor impune ordine şi distanţare fizică în zonele de check-in din aeroport.

Chiar şi certificatele care confirmă că turistul nu a avut Covid-19 pot deveni obligatorii atunci când vom călători.

Miniştrii turismului din Uniunea Europeană vor dezbate noile măsuri luni.

Peste 1 milion de români vizitează anual Grecia, fiind una dintre destinaţiile noastre favorite.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite