Grecia se pregăteşte să repornească turismul. Ce document va fi necesar pentru vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia vrea să repornească turismul, unul din principalele motoare ale economiei ţării FOTO Shutterstock
Grecia vrea să repornească turismul, unul din principalele motoare ale economiei ţării FOTO Shutterstock

Turiştii s-ar putea întoarce în Grecia la timp pentru vacanţa de vară, deoarece autorităţile locale au în plan reluarea vacanţelor în următoarele luni. Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis, a declarat că ţara ar trebui să se pregătească pentru ca sezonul să înceapă în iulie, scriu Greek Reporter şi The Sun.

Ministrul a spus că Grecia va avea un sezon turistic de numai trei luni în acest an, între iulie şi septembrie. El a adăugat că, dacă situaţia evoluează favorabil, atunci perioada de extrasezon din lunile octombrie şi noiembrie ar putea aduce un număr crescut de turişti.

Declaraţiile vin în urma unor rapoarte care arată că până la 65 la sută din hotelurile din Grecia ar putea intra în faliment din cauza profiturilor în scădere.

Totuşi, Grecia a prelungit deja interdicţia de zbor până la jumătatea lunii mai pentru a încerca să prevină răspândirea virusului.

Documentul de care vor avea nevoie turiştii: Paşaportul de sănătate

Cu toate acestea, cea mai mare provocare pentru ţara dependentă de turism va fi să stabilească cine va putea intra în Grecia şi cum.

Ministrul Turismului a declarat că autorităţile greceşti pregătesc introducerea unui „paşaport de sănătate”, care va servi drept dovadă că o persoană nu suferă de COVID-19.

Ministrul Theocharis a spus că există o discuţie continuă la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili modalităţile prin care cetăţenii UE vor avea voie să meargă în vacanţă în acest an.

„Ceea aşteaptă oamenii şi operatorii de turism de la noi este să ne punem cu toţii de acord cu procedurile de sănătate şi să anunţăm un calendar clar, astfel încât să putem începe deschiderea hotelurilor. După părerea mea, dacă ne ocupăm de [efectuarea] testelor de la ţară la ţară, va fi foarte dificil. Dar dacă suntem cu toţii de acord de la început, atunci le-am putea face în punctele de intrare, la aeroport... Dacă ar fi să îi dăm un nume, ar fi un fel de paşaport de sănătate”, a spus el.

Obiectivul Bruxelles-ului este de a pune la dispoziţie un test credibil pentru fiecare persoană care doreşte să meargă în vacanţa de vară oriunde în Europa. Acest test va trebui să fie efectuat de statul membru de origine al călătorului, înainte de a urca într-un avion sau orice alt mijloc de transport.

Posibilitatea introducerii unor „certificate de imunitate” a fost discutată din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni.

Turcia a anunţat recent planurile de a forţa turiştii să aibă documente care certifică faptul că nu au Covid-19 înainte de a intra în ţară, în timp ce Thailanda a început să aplice această metodă pe non-rezidenţi înainte de carantină.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite