Cum să înfiinţaţi un atelier auto

0
0
advert

Un atelier auto trebuie să funcţioneze eficient pentru a-şi menţine clientela, echipamentele operaţionale şi inventarul complet pentru orice instalaţie de urgenţă. În acest articol vă vom oferi o serie de sfaturi pentru a şti cum să vă deschideţi un astfel de atelier.

Sfaturi pentru deschiderea unei vulcanizări

Stabiliţi tipurile de echipamente şi accesorii de care veţi dispune în timpul desfăşurării activităţii în cadrul atelierului auto.

Alegerea unei locaţii lângă un drum cu trafic intens este extrem de importantă. Priviţi cu atenţie anunţurile imobiliare cu privire la garajele vechi de lângă principalele drumuri judeţene, unde puteţi începe imediat să lucraţi la amenajarea atelierului dvs.

Găsiţi un spaţiu mare unde există un depozit pentru mecanici, o zonă de aşteptare şi un birou, evitând reamenajarea locaţiei.

Ocupaţi-vă de toate autorizaţiile necesare deschiderii. Verificaţi materialele pe care le veţi folosi pentru a verifica dacă acestea respectă reglementările de mediu şi reglementările locale şi evitaţi întârzierea deschiderii, datorită ignorării acestora.

Recrutaţi personal cu experienţă în repararea autovehiculelor, care să fie lângă dvs. încă din prima zi de funcţionare a afacerii.

Toţi cei pe care îi angajaţi trebuie să aibă pregătirea corespunzătoarea pentru oferirea de servicii de cea mai bună calitate clienţilor care vin cu maşina la atelier.  

Pentru a oferi un serviciu complet, dotaţi atelierul cu echipamente cum ar fi:

- elevator auto sau cricuri auto;

-maşină de montat şi demontat pneuri

- compresor de umflat roţi

-elavator 2 coloane

- maşină de echilibrat roţi

- elavator vulcanizare

- maşină de aliniat roţi

-unelte minore, cum ar fi chei, duze etc.

Toate aceste echipamente şi unelte pot fi achiziţionate fără probleme din magazinele de specialitate. Nu faceţi rabat la calitate, căci nişte echipamente bune vă vor permite să furnizaţi un serviciu rapid şi eficient.

Atelierul dvs. ar trebui să utilizeze elevatoare de automobile de cea mai bună calitate, care să menţină vehiculele în aer fără probleme şi să nu pună în pericol siguranţa mecanicului.

De asemenea, pe lângă acestea ar trebui să dotaţi atelierul cu unelte electrice, mănuşi, haine de lucru şi alte bunuri.

Fiecare staţie de lucru ar trebui să dispună de un set de instrumente, unelte hidraulice şi alte accesorii necesare pentru a schimba inclusiv anvelope.

Oferiţi garanţie care să acopere părţile defecte şi forţa de muncă efectuată în atelierul dvs. Este indicat să oferiţi garanţie pentru serviciile oferite, astfel veţi demonstra clienţilor că aveţi o afacere în care pot avea încredere. Creaţi un formular şi faceţi copii ale acestei garanţii pentru fiecare serviciu, pentru a permite clienţilor să ştie că o lucrare de proastă calitate nu va costa mai mult.

Creaţi un sistem de facturare pentru atelierul dvs., uşor de înţeles de către personalul dvs. şi clienţii dvs. Formularul dvs. de facturare trebuie să includă o descriere a serviciilor solicitate, preţul şi timpul estimat, numele mecanicului atribuit şi numele produsului selectat.

Facturile computerizate la punctul de lucru ar trebui să conţină informaţii despre clienţi, astfel încât la ​​viitoarele vizite să aibă o istorie cronologică a modificărilor, reparaţiilor suferite de maşină.

În sala de aşteptare puteţi expune spre vânzare lichide de curăţat, lubrifianţi, lichide de răcire şi alte accesorii auto, precum şi automate cu băuturi sau diverse produse pentru a genera venituri suplimentare. Atelierul dvs. va obţine venituri suplimentare prin încurajarea clienţilor să achiziţioneze aceste produse în timp ce aşteaptă finalizarea serviciului prestat.

Încheiaţi poliţe de asigurare pentru atelierul auto. În acest fel, îl protejaţi împotriva riscurilor, accidentelor şi acţiunilor legale întreprinse de clienţi, din cauza incidentelor legate de manevrarea greşită a autoturismelor.

Verificaţi tarifele şi timpul de lucru ale altor ateliere auto, dealeri sau francize din oraşul dvs. înainte de stabilirea listei de preţuri. Tarifele dvs. trebuie să se încadreze în intervalul de preţuri pe care l-aţi cercetat pentru a evita pierderea clienţilor. Lucraţi cu mecanicii dvs. pentru a stabili cât timp este nevoie pentru a executa diverse reparaţii, astfel încât să definiţi corect timpii de lucru.

Mult succes!

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri