Cum arată casa complet autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În goana după cel mai mic preţ, un dezvoltator local lansează un nou concept imobiliar: casa din câmp, o locuinţă independentă de furnizorii de utilităţi. „Încercăm să ne apropiem de ceea ce vrea piaţa“, spune Dan Ioan Popp, principalul acţionar al Impact Developer&Contractor, care precizează că un prototip al unei astfel de case poate fi vizitat în strada Pădurea Neagră, din Capitală.

„Casa din câmp" este înzestrată cu un puţ forat şi cu o pompă submersibilă care automatizează presiunea apei în imobil. Energia electrică este produsă de panouri fotovoltaice, iar apele uzate sunt colectate într-un sistem de canalizare local, direcţionat către o mini staţie de epurare. Pentru încălzire soluţia propusă de dezvoltator este o centrală termică ce foloseşte drept combustibil peleţii. Vorbim de o investiţie care costă, în cazul unei locuinţe de 120 de metri pătraţi, 18.411 euro. Tot ei sunt cei care admit că pentru racordarea aceleiaşi locuinţe la la utilităţile publice, disponibile la o distanţă de 500 de metri, se plăteşte numai 16.500 de euro.

Preţul mai mare al „autonomiei" locuinţei se amoritizează însă în timp. Dacă pentru o casă în care sunt prezente utilităţile clasice costul acestora se ridică, pe o perioadă de zece ani, la peste 18.000 de euro, în cazul utilităţilor „verzi" valoarea facturilor se ridică la numai circa 7.000 de euro, pentru aceleaşi 120 de luni. Un alt avantaj al unei astfel de soluţii este, în opinia lui Cosmin Ciobotaru, reprezentantul companiei de consultanţă Destiny Wheel, faptul că „investiţia  într-un  teren fără  utilităţi poate genera economii însemnate". El susţine că preţul mediu pe metru pătrat de teren fără utilităţi este cu aproape 50% mai scăzut (392 euro/mp) comparativ cu preţul mediu pe metru pătrat de teren cu utilităţi clasice (750 euro/mp).

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu mini-garsoniera "3 în 1" şi spaţiul de care dispune

Află de pe forbes.ro cât costă şi cum arată locuinţa multifuncţională „3 in 1", care oferă trei funcţiuni de locuire într-un singur spaţiu

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite