Articol publicitar

Cum ajută dispozitivele GPS la îmbunătățirea siguranței șoferilor și a eficienței flotei?

Publicat:

Ești managerul unei flote de vehicule? Dacă da, atunci știi deja cât este de important controlul eficient al vehiculelor și al angajaților, ceea ce necesită utilizarea unor soluții avansate din punct de vedere tehnologic. Acestea aduc o mulțime de beneficii care îmbunătățesc semnificativ eficiența companiilor de transport.

image

Dispozitivul de urmărire GPS și monitorizarea florei de vehicule

Nu există nicio îndoială că flota de vehicule joacă un rol important în operațiunile de zi cu zi ale multor organizații, iar gestionarea eficientă a flotei este crucială. Desigur, dacă un vehicul nu este disponibil când cineva are nevoie de el, acea persoană nu își va putea face treaba. De asemenea, trebuie amintit că gestionarea unei flote implică costuri semnificative, cum ar fi cheltuielile cu combustibilul, ratele de leasing/închiriere, service și exploatare. Tehnologia GPS ajută la îmbunătățirea siguranței și fiabilității sistemelor de transport și, de asemenea, optimizează rutele de parcurs ale mărfurilor, reducând în același timp costurile.

Având în vedere importanța sa și costurile uriașe implicate, multe organizații aleg să folosească dispozitive GPS. Localizarea prin GPS a vehiculelor din companie este un instrument cheie pentru realizarea sarcinilor complexe de management legate de flotă.

Gestionarea flotei este o sarcină dificilă, iar persoana responsabilă cu verificarea șoferilor trebuie să țină cont de mulți factori importanți pentru angajator, precum traseul, siguranța șoferilor sau consumul de combustibil. Iar dispozitivele de urmărire sunt un ajutor de neprețuit în această industrie.

Ce beneficii aduc dispozitivele de urmărire GPS companiilor?

Localizatoarele GPS sunt utilizate cel mai adesea în sistemul de monitorizare a flotei de vehicule. Capacitățile acestor dispozitive depășesc cu siguranță indicarea clasică a unui anumit vehicul și șofer pe hartă. 

Beneficiile unui sistem de urmărire a vehiculelor includ:

  • economie de timp
  • optimizarea costurilor
  • punctualitatea călătoriilor
  • îmbunătățirea eficienței comenzilor de transport
  • controlul precis al timpului de lucru al șoferilor
  • creșterea siguranței angajaților, vehiculelor și mărfurilor transportate
  • verificarea amănunțită a stării tehnice a vehiculului

Managerul de flotă, având la dispoziție un sistem d navigație prin satelit GPS, este capabil să controleze  aproape fiecare detaliu al muncii șoferilor. Este un fel de armă de a lupta împotriva angajaților a căror eficiență și onestitate sunt îndoielnice. 

GPS oferă, de asemenea, o mulțime de date utile care pot fi folosite pentru a analiza ulterior funcționarea flotei. Ele ajută, de exemplu, la planificarea mai eficientă a rutelor sau la reducerea consumului de combustibil.

Beneficiul de bază și, în același timp, cel mai util în monitorizarea unei flote de vehicule folosind GPS este localizarea vehiculului pe hartă. A avea o perspectivă asupra locației actuale a șoferilor este o informație absolut necesară. Datorită acesteia, traseul poate fi planificat în avans și sunt minimizate pierderile de timp, munca devenind mult mai eficientă.

Controlul poziției șoferului pe hartă aduce, de asemenea, beneficii de siguranță. Când un manager de flotă observă o schimbare nepotrivită a rutei sau orice ar putea indica o problemă a șoferului, se pot lua măsuri imediate. Toate acestea pot oferi angajaților un mare confort psihologic pentru persoanele care conduc vehiculele. Aceștia sunt siguri că orice situație periculoasă va fi observată imediat de angajatori și se vor lua măsuri.

Trebuie amintit și faptul că modul de conducere ecologic aduce beneficii nu numai în ceea ce privește consumul de combustibil. Conducerea atentă și economică prelungește durata de viață a multor componente și elemente ale vehiculului, ceea ce reduce la minim frecvența vizitelor la mecanic.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite