Cum a asigurat cel mai bogat om din lume viitorul celor cinci copii ai săi

0
Publicat:

Bernard Arnault l-a depășit pe Elon Musk în decembrie 2022, devenind cel mai bogat om din lume, perioadă în care a și început să facă demersuri pentru a asigura viitorul copiilor săi.

Bernard Arnault alături de fiica sa Delphine cu spatele la un panou pe care scrie Life LVMH
Bernard Arnault alături de fiica sa Delphine

Cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, și-a numit fiica la conducerea casei de modă Dior, scrie BBC, trecând în revistă posturile pe care miliardarul și-a numit copiii.

Domnul Arnault a promovat-o pe Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, ca parte a unei remanieri la LVMH, cea mai valoroasă companie din Europa”, scrie publicația.

Potrivit acesteia, LVMH deține un portofoliu de mărci de ultimă generație, inclusiv Fendi și Louis Vuitton și valorează aproximativ 336 de miliarde de lire sterline.

Președintele Dior, Pietro Beccari, se va muta în locul lui Michael Burke, vechiul director executiv al Louis Vuitton.

Atât doamna Arnault, cât și domnul Beccari „sunt bine respectați”, așa că acestea sunt „promoții logice în cadrul grupului”, a declarat analistul Credit Suisse Natasha Brilliant.

  • Toți cei cinci copii ai domnului Arnault dețin funcții de conducere la mărcile din grup.

Schimbările, care intră în vigoare în februarie, urmează recenta numire a lui Antoine Arnault, fiul cel mare al lui Bernard Arnault, la conducerea holdingului familiei.

Alexandre Arnault, în vârstă de 30 de ani, este responsabil de produse și comunicare la Tiffany, în timp ce Frederic Arnault, în vârstă de 28 de ani, este directorul executiv al unui alt brand de grup, Tag Heuer.

Cel mai mic copil, Jean Arnault, în vârstă de 24 de ani, conduce marketing și dezvoltare de produse pentru divizia de ceasuri Louis Vuitton.

Planificarea succesiunii în roluri strategice a fost esențială pentru succesul mărcilor cheie ale LVMH în ultimii 20 de ani, prin urmare mișcările de astăzi sunt semnificative”, a declarat Thomas Chauvet, analist la Citi.

La prezentările de podium ale lui Christian Dior de la Paris participă celebrități globale, inclusiv starul K-pop Jisoo și cântăreața Rihanna, atrăgând mulțimi entuziaste de fani.

Delphine Arnault își va părăsi funcția de vicepreședinte executiv al LVMH pentru Louis Vuitton, pe care o deține din 2013.

Louis Vuitton a stabilit noi recorduri de vânzări sub conducerea doamnei Arnault, a spus LVMH.

Planuri de succesiune similare s-au întâmplat și la alte companii importante de modă în ultimii ani.

Gigantul de modă Inditex, care deține mărci precum Zara și Massimo Dutti, a numit-o pe fiica fondatorului ca noua președintă în 2021. Marta Ortega avea 37 de ani atunci.

Șeful casei de modă Prada, Patrizio Bertelli, a declarat recent că se așteaptă să predea frâiele companiei fiului său Lorenzo în termen de doi ani.

Bernard Arnault l-a depășit pe Elon Musk în decembrie 2022 pentru a deveni cel mai bogat om din lume.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite