Creşte oferta de joburi înainte de sărbători. Cei mai căutaţi angajaţi: curieri, promoteri, lucrători comerciali, cofetari sau şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul anului vine cu veşti bune pentru candidaţii care vor să lucreze în retail, curierat, e-commerce sau în industria alimentară în condiţiile în care numărul de joburi a crescut pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, iar activitatea angajatorilor din aceste domenii s-a intensificat.

Astfel, peste 5.000 de poziţii sunt deschise în acest moment pentru curieri, promoteri, lucrători comerciali, cofetari sau şoferi. Joburile se adresează atât candidaţilor aflaţi la început de carieră, cât şi celor cu experienţă şi inclusiv candidaţilor din segmentul de vârstă 45+, aceştia din urmă fiind şi cei care au avut cele mai mari dificultăţi anul acesta în găsirea unui loc de muncă.

„În fiecare an, începând cu luna noiembrie, vedem cum începe să crească numărul de locuri de muncă pentru aceste poziţii. Angajatorii recrutează pentru vârfurile de comenzi şi de trafic aferente campaniilor de Black Friday şi, mai apoi, pentru cele din luna decembrie, când toată lumea se pregăteşte de sărbători. Se pare că nici anul acesta nu a făcut excepţie de la regulă. Singura schimbare este legată de o scădere puternică a numărului de joburi destinate animatorilor pentru că au dispărut petrecerile de Crăciun, petrecerile pentru copii, evenimentele corporate şi aşa mai departe. În anii trecuţi, vedeam o explozie a cererii pentru animatori. Nu mai este cazul acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai joburi se adresează şoferilor, curierilor şi celor care vor să lucreze pe alte poziţii în transport şi logistică – manipulant marfă, dispecer ori stivuitorist. Aproape 1.000 de poziţii sunt deschise pentru lucrători comerciali şi casieri şi câteva sute pentru brutari, cofetari şi patiseri. Cei care vor să lucreze ca promoteri sau merchandiseri au peste 600 de opţiuni în acest moment.

Finalul anului rămâne activ şi pentru candidaţi, în condiţiile în care prima săptămână a lunii decembrie a adus peste 200.000 de aplicări. Acestea s-au adăugat celor mai mult de 1,1 milioane de aplicări înregistrate în luna noiembrie. În plus, joburile din vânzări şi din  transport / logistică sunt cele mai căutate de candidaţi pe tot parcursul anului, nu doar acum. „Sunt foarte mulţi tineri şi candidaţi care au peste 45 de ani şi care profită de această perioadă în care creşte numărul oportunităţilor de angajare, chiar dacă, în unele cazuri vorbim de joburi temporare”, explică Bogdan Badea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite