Creşte interesul românilor pentru maşinile verzi. Ministrul Mediului: Prin Rabla Plus am consumat, în două luni, tichete egale cu totalul celor din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ford România
Foto: Facebook Ford România

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, transmite că, în cadrul programului Rabla Plus din acest an, au fost alocate, în doar două luni, tichete în valoare egală cu cele alocate pe tot parcursul anului trecut.

Ministrul a afirmat că, la nivel european, se vorbeşte tot mai mult despre reducerea gazelor cu efect de seră, a emisiilor de carbon şi a poluării din oraşe, el arătând că susţine demersurile care duc la aceste lucruri.

„Vedem ce înseamnă Rabla Plus în România, în două luni de zile am consumat tichete egale cu totalul tichetelor pe 2020. Deci lumea se schimbă în jurul nostru, oamenii conştientizează importanţa acestor măsuri, vin şi solicită aceste finanţări din partea statului pentru a trece la un alt nivel de protecţie a mediului”, a declarat Tanczos Barna într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro. 

Acesta a arătat că România are programe cu fonduri foarte mari care susţin protecţia mediului. 

„România susţine toate demersurile care vin în protejarea mediului înconjurător, toate demersurile care tind să reducă emisiile de carbon. Avem programe naţionale cu fonduri extraordinar de mari prin care susţinem şi noi, în România, aceste demersuri, am putea aminti aici programele Rabla, programele de împădurire din PNRR, programele care vin în sprijinul acelor entităţi care luptă pentru reducerea riscurilor de inundaţii ş.a.m.d.", a mai declarat Tanczos Barna.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, în urmă cu puţin timp, că va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral în mai puţin dedouă luni de la lansarea programului. 

De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei a fost epuizată, „demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, au anunţat reprezentanţii AFM.

Conform datelor publicate de AFM, săptămâna trecută, în cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 5.276 persoane fizice, până în prezent fiind achiziţionate 1.006 autovehicule noi (603 pur electrice, 401 electrice hibride şi 2 motociclete electrice).

Pentru persoane juridice au fost publicate 101 dosare acceptate pentru 141 autovehicule electrice, dintre care 97 pur electrice şi 44 electrice hibride. De asemenea, au fost publicate 3 contestaţii pentru 22 autovehicule (11 pur electrice şi 11 electrice hibride).

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 778 dosare pentru 1.270 autovehicule, dintre care 819 pur electrice, 450 electrice hibride şi 1 motocicletă electrică şi 14 contestaţii pentru 39 autovehicule (24 autovehicule pur electrice şi 15 electrice hibride).

S-au înscris la producători/dealeri auto 655 persoane juridice. Până în prezent au fost achiziţionate 345 autovehicule noi (201 pur electrice şi 144 electrice hibride).

Citeşte şi: Bugetul alocat programului Rabla Plus a fost suplimentat din nou

Câte maşini şi motociclete au cumpărat românii prin programele Rabla Clasic si Rabla Plus. Situaţia, prezentată de AFM

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite